El passat divendres 27 d’octubre vam assistir a SIMO Educació, el Saló de Tecnologia per a l’Ensenyament, que es va celebrar en l’IFEMA – Fira de Madrid.

SIMO, plataforma de referència per a la tecnologia orientada a l’activitat docent, realitza una labor important per ajudar a professionals de l’ensenyament a familiaritzar-se amb la tecnologia i la seva aplicació en centres escolars o universitats.

La fira va comptar amb 300 ponents que van debatre sobre la utilitat de mitjans com la neurociència, l’educació emocional, la detecció de la dislèxia o la pedagogia verda. Gran la varietat de recursos per al control tecnològic i la programació de la marca TTS, amb els seus espectaculars robots.

Per quart any consecutiu la plataforma torna a posar l’accent en les múltiples oportunitats que obre l’ús de les TICs en un format divulgatiu i participatiu per actuar un canvi metodològic i millorar l’activitat docent en totes les etapes educatives.

Una vegada més, es va convidar a tots els docents a enviar la seva proposta didàctica o projecte TIC més innovador. La selecció va ser especialment complexa en aquesta convocatòria: es van rebre un total de prop de 350 propostes, totes d’elevada qualitat. Entre aquestes, van ser seleccionades 30 experiències, que aborden diversos temes: robòtica i programació per a rehabilitació auditiva i lingüística; programes per al desenvolupament de les competències emocionals dels nens, o per potenciar les Intel·ligències Múltiples; projectes multidisciplinaris mitjançant l’ús de Scratch i el disseny 3D; les aplicacions de la metodologia SOLE (Entorns d’Aprenentatge Autogestionats), treball per projectes, aprenentatge cooperatiu, gamificació, “flipped classroom”, aprenentatge basat en la resolució de problemes, o “learn by doing”; ús d’eines i recursos TIC com a codis QR, Plickers, vídeos de YouTube o enregistrament de videos amb Croma; implementació de les competències STEM a l’aula, i fins i tot la creació d’un Game Festival i d’una Escape Rooom com a repte per aplicar coneixements.

 

Consulta la web del Saló aquí.

Imatge destacada13421