El passat 30 de novembre, des de DUNA vam assistir a la 10a edició dels Premis Educaweb d’Orientació Acadèmica i Professional, celebrada en el Cosmocaixa de Barcelona.

Educaweb és un certamen que fomenta l’orientació, visibilitzant i valorant els projectes d’orientació acadèmica i professional que es realitzen a Espanya. Els Premis Educaweb van sorgir per celebrar el desè aniversari d’Educaweb, amb la vocació de remarcar i fer valer l’orientació acadèmica i professional al país.

Entre els patrocinadors figuren Fira de BarcelonaAssociació Internacional per a l’Orientació Educativa i Professional (AIOSP), Aula-IfemaBagués Masriera, Facultat de Psicologia, Ciències de l’Educació i l’Esport Blanquerna (Universitat Ramon Llull), Col·legi de Pedagogs de Catalunya (COPEC), Confederació d’Organitzacions de Psicopedagogia i Orientació d’Espanya (COPOE), a. c. s. Institut, Diputació de Barcelona, Fundació BertelsmannITWorldEdu, Obra Social La CaixaUniversitat de Barcelona.

Aquest any es van mantenir els tres premis tradicionals i es van premiar projectes d’orientació acadèmica i professional en les categories Institucions, Professionals, Empreses i Orientadors menors de 35 anys amb projectes no aplicats. Com a novetat, es va incorporar la categoria Empreses, que va aconseguir un gran nombre de propostes de qualitat, gràcies a la col·laboració de la Fundació Bertelsmann.

Quant a les mencions, aquest any es van atorgar la Menció Ciutat Orientadora, la qual es concedeix en col·laboració amb la Diputació de Barcelona i premia l’esforç de les administracions públiques locals per convertir-se en motors d’iniciatives integrals d’orientació acadèmica i professional; la Menció Especial Educaweb, guardó que es concedeix des de 2010 a les persones, entitats o empreses amb les quals Educaweb ha treballat de manera estreta en projectes o iniciatives d’orientació; i la Menció Enric Renau i Permanyer, premi a la recerca social aplicada a l’educació, a la formació i al treball.

La desena edició va batre el seu rècord de participació amb 73 projectes presentats, la qual cosa suposa un augment del 62,2% respecte de l’any anterior. Entre les principals novetats d’aquest any, destaca l’elevat nombre de projectes presentats a la categoria Institucions, que ha aportat gairebé la meitat de les iniciatives. La categoria Empreses s’ha situat en segon lloc, per davant d’altres categories tradicionals com la de Professionals i la de Menors de 35 anys amb projectes no aplicats.

En aquesta edició es va aconseguir també una major representació geogràfica: Catalunya continua sent la líder amb més projectes presentats (26), però li segueix molt de prop Madrid, amb 22. També s’han presentat iniciatives provinents d’Andalusia, Comunitat Valenciana, Castella La-Manxa, Castella i Lleó i Múrcia, amb un total de 14.

Per a més informació, fes clic aquí.
12344567